Topkoks Den Blijker en Van Wolde starten cafetaria

Topkoks Den Blijker en Van Wolde starten cafetaria

Sterrenchef Hans van Wolde en TV-kok Herman Den Blijker starten een cafetaria in Maastricht. Direct na carnaval 2010 moeten de eerste frites, van biologische aardappelen, worden geserveerd.

De cafetaria gaat ‘H en H’ heten, zeggen de twee over de het bedrijf dat aan de Maastrichtse Koestraat komt, in Dagblad De Limburger. Ze nemen daarvoor een friture die nu leegstaat over.

H en H staat niet alleen voor Hans en Herman maar ook voor Hartstikke Heerlijk, zegt van Wolde. Als de cafetaria een succes wordt, willen ze het concept over het hele land uitbreiden.

Met het openen van deze zaak heeft de Maastrichtse chef toch zijn derde zaak, waarover al enige tijd gespeculeerd werd.

Hoe het bedrijf er precies uit komt te zien, kan Van Wolde nog niet aangeven. Wel zegt hij dat veel uit eigen keuken zal komen en vers wordt bereid. Ook zijn de twee bezig met een lijn aan eigen snacks die in samenwerking met Unilever wordt ontwikkeld.