nieuws

Topkoks doen Kranenborg-imitatie

Restaurant

Een Kranenborg doen’ wordt het nieuwe planken. Dat zegt Carsten Klint, die op Facebook foto’s verzamelt van topkoks die met hun middelvinger een bril met zwart monteur goed zetten op hun gezicht. Topkoks als Jonnie Boer, Erik van Loo en Moshik Roth zijn al gespot met hun imitatie van Robert Kranenborg.

Topkoks doen Kranenborg-imitatie

Het idee voor de nieuwe rage ontstond een tijd geleden toen cabaretier Jochem Myjer een video maakte voor de opening van restaurant Bij Jef op Texel. Daarin deed hij enkele bn’ers na, onder andere Robert Kranenborg.

Inmiddels is de pose waarbij Kranenborg met zijn middelvinger zijn bril goed zet en daarbij de woorden spreekt ‘het gaat om details’, onderwerp van een kleine rage onder topkoks. Te meer om de aanstichter van de rage, Jochem Myjer, een hart onder de riem te steken. Myjer herstelt van een zware medische ingreep en is daarnaast een frequent bezoeker van de betere restaurants in Nederland.

‘Even een Kranenborg doen wordt het nieuwe planken. Iedereen vindt het leuk. Of het een rage is? Laat ik zeggen het sluimert. Op Twitter zie je het een en ander voorbijkomen en ik heb wat foto’s verzameld en op Facebook in een album gezet’, aldus Carsten Klint.

Op Faceboek is te zien dat diverse topchefs meedoen aan de ludieke actie. Klint: ‘Niet overigens allemaal correct. Want, zoals Kranenborg het altijd zegt in zijn tv-programma Topchef, het gaat om details. Dus met de middelvinger de bril goed zetten en geen wijsvinger gebruiken’.

Reageer op dit artikel