nieuws

Topkoks helpen leerlingen bij benefietdiner

Restaurant

Vijf leerling-koks van het Friesland College in Leeuwarden, hebben acht topkoks uit het noorden van het land bereid gevonden om hun medewerking te verlenen aan een benefietdiner op 19 mei Ze zamelen daarmee geld in voor de kankerbestrijding.

Topkoks helpen leerlingen bij benefietdiner

Elke topkok zal voor een gang een gerecht bedenken. De leerlingen zullen deze koken. De topkoks die de leerlingen gestrikt hebben zijn:, Marc van Gulick, Marco Poldervaart, Leendert Klaassen, Guido Panjer, Albert Kooij, Paul van Staveren. Een aantal van hen zal aanwezig zijn bij het diner.

In totaal zal het diner uit negen gangen bestaan. De vijf koks zijn in opleiding en werkzaam bij onder meer Lauswolt, Zotte en Het Witte Huis. Ze kwamen op het idee om te koken tegen kanker nadat ze kennis hadden gemaakt met het project ‘Klimmen tegen Kanker’.

Niet alleen de topkoks werken belangenloos mee aan de benefiet. Ook groothandels als Schmidt Zeevis, Icarius Wijnen, Hanos, Sligro en Ispc sponsoren de ingrediënten. Gasten betalen voor het diner op 19 mei en de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel.

Reageer op dit artikel