nieuws

Topkoks koken bij Vanilla Venture

Restaurant

Vanilla Venture houdt op 7 september in Amsterdam voor de derde keer een proeverij voor de horeca. Het kookeiland wordt ingewijd door onder andere Robert Kranenborg.

Topkoks koken bij Vanilla Venture

Delicatessengroothandel Vanilla Venture presenteert in haar Amsterdamse vestiging de nieuwste ontwikkelingen, samen met topkoks en collegaleveranciers. Uit Nederland koken Robert Kranenborg, François Geurds, Bobby Rust en Dennis Huwaë.

Uit het buitenland komt de Italiaanse tweesterrenkok Massimo Bottura, de nummer dertien van de wereld volgens de Pellegrino Top 50. ‘We zijn supertrots dat we deze topkoks in huis hebben’, zegt Bart van Kessel, die samen met Gerard Jansen eigenaar is. ‘Het is ook de eerste keer dat onze proeverij zo groots wordt aangepakt.’

Verder is een twintigtal leveranciers uit het buitenland present, waaronder een afvaardiging van Garcia Casedemont. Dit bedrijf heeft de keukens gebouwd van alle driesterren- en bijna alle tweesterrenzaken in Spanje.

Vishandel Jan van As verzorgt o.a. fruits de mer en komt met de bekende oesterman David Hervé, terwijl Wijnimport J. Bart de begeleidende wijnen serveert. Merijn Tol en Nadia Zerouali presenteren hun kookboek Arabia.

In juli wist Vanilla Venture al de aandacht van de horeca te trekken door een partij van 500 kilo truffel uit Italië binnen te halen.

Reageer op dit artikel