nieuws

Topleverancier schenkt ganzenlever

Restaurant

De bij toprestaurants bekende leverancier The House of Caviar and Fine Foods is geconfronteerd met een tijdelijke leveringstop van ganzenlever aan winkelwarenhuis de Bijenkorf. Het warenhuis besloot te stoppen met de verkoop van de delicatesse rond de kerstdagen.

Topleverancier schenkt ganzenlever

Gevolg van het besluit van de Bijenkorf, ingegeven door een brief van Wakker Dier, is dat eigenaar Ashkan Mossafaian van The House of Caviar and Fine Foods de niet-verkochte voorraad schonk aan de Voedselbank. Volgens Mossafaian is het een fraaie kerstgedachte om ganzenlever te schenken aan de Voedselbank.

Dwang
The House of Caviar and Fine Foods heeft delicatessenshops in de Bijenkorf in Den Haag en Rotterdam. Het besluit van de Bijenkorf kwam na een brief van Wakker Dier. Die meldde dat de ganzen en eenden voor de productie van foie gras onder dwang worden gevoederd. Mossafaian zegt dat hij de enige importeur is van vriendelijk geproduceerde ganzenlever in Nederland.

Reageer op dit artikel