nieuws

Toprestaurant ’t Diekhuus lang dicht

Restaurant

De brand bij restaurant ’t Diekhuus in Terwolde heeft flink huisgehouden. Het restaurant, volgens het blad Lekker behorend tot de beste honderd zaken van het land, is de komende tijd dicht. Voor eigenaar en chef-kok Jan Klercq een forse aderlating.

Toprestaurant ’t Diekhuus lang dicht

Klercq verwacht dat ’t Diekhuus minimaal een maand dicht is. Afgelopen weekend ontstond er brand in de spoelruimte aan de achterzijde van het restaurant. De spoelruimte veranderde in een ravage, de andere ruimtes hebben vooral last van stank en roet. Zo ook het restaurant, waar een grote schoonmaak nodig is.

Wat exact de schade is, weet Klercq nog niet. ‘Vandaag (maandag 25 september, red.) kunnen we nog niets beginnen, alles wordt onderzocht. Morgen beginnen we met opruimen. Dan wordt ook pas duidelijk wat er allemaal moet worden vervangen’, aldus Klercq in DeStentor.

Ondanks de forse schade in de spoelruimte en de roetaanslag in andere ruimtes, is Klercq nog enigszins opgelucht. Het had namelijk nog veel erger gekund. Klercq: ‘Als de brand via het plafond was doorgeslagen naar de rieten kap, dan was het pas echt een ramp geworden’.

Reageer op dit artikel