nieuws

Toprestaurants merken weinig van thuiskooktrend met Kerst

Restaurant

Restaurants van de Alliance Gastronomique, de eredivisie van eetgelegenheden, zijn positief gestemd over het aantal reserveringen tijdens Kerst. Vooral eerste kerstdag loopt erg goed. Alliance-voorzitter Gerrit Greveling zegt dat de restaurants niets merken van de opmars van thuis koken, zoals diverse media melden.

Toprestaurants merken weinig van thuiskooktrend met Kerst

Supermarkten melden dat mensen massaal kiezen voor thuis koken met Kerst. Vooral wildgerechten zijn komende feestdagen erg populair, aldus een woordvoerder van Albert Heijn in De Telegraaf.

‘Bij onze leden is met name eerste kerstdag erg goed. Maar ook tweede kerstdag lopen de reserveringen goed aan. Het is in ieder geval drukker dan vorig jaar, wat ik hoor. De trend lijkt dat mensen één dag leuk thuis eten en één dag echt goed uit eten gaan’, aldus Greveling.

Greveling verwacht dat wild het goed doet op het kerstmenu dit jaar. ‘Veel wild. Verder zijn schaal- en schelpdieren altijd erg geliefd met Kerst. Ik heb gemerkt dat de leden van de Alliance veel werk maken van Kerst. In september waren de meesten al bezig met het kerstmenu. Ik zeg niet dat kerst het jaar helemaal goed maakt, maar het lijken fraaie feestdagen te worden voor onze restaurants’.

Reageer op dit artikel