nieuws

Topzaken hengelden naar Van Loo

Restaurant

Erik van Loo, die driesterrenrestaurant Parkheuvel overnam van Cees Helder, is regelmatig benaderd door topzaken. Telkens sloeg de toenmalige chef-kok van De Zwethheul de aanbiedingen af. Bij de genoemde zaken zitten een paar klinkende namen.

Topzaken hengelden naar Van Loo

Dat blijkt uit een interview met Van Loo in De Volkskrant. De krant meldt dat meerdere toprestaurants regelmatig hebben gehengeld naar Van Loo. De zaken die Van Loo polsten zijn restaurant De Swaen, het Amstelhotel, Vermeer en Kaatje bij de Sluis naar de gunsten van Van Loo.

Van Loo ging alleen in op het aanbod van Helder. Die belde hem ruim een jaar geleden met de vraag nog diezelfde avond op bezoek te komen in het huis van Helder in Hendrik Ido Ambacht. Van Loo hapte toe en zag direct mogelijkheden.

‘Er waren meer kandidaten, maar ik noem geen namen’, meldt Helder in De Volkskrant, met de toevoeging dat het direct klikte met Van Loo. ‘Zijn vakmanschap en doorzettingsvermogen gaven de doorslag. Met twee sterren heeft hij in De Zwethheul in Delft bewezen dat hij wat in zijn mars heeft’.

Reageer op dit artikel