nieuws

Tour Culinair steunt Culibus

Restaurant

De Tour Culinair heeft een cheque van 4.000 euro aangeboden aan de Stichting JRE Culibus, een project van Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland. De topchefs van de Culibus willen zieke en arme kinderen gratis gezonde maaltijden aanbieden.

Tour Culinair steunt Culibus

De kids helpen in de kookbus bij het bereiden van het eten. Voorzitter Ton Lenting van de Tour Culinair overhandigde het bedrag aan bestuurslid Eugène van Angelbeek van de JRE Culibus.

Het peloton van de Tour Culinair meerde aan bij restaurant By Toine in Tolkamer. SVH Meesterkoks Toine Smulders (Villa Copera) en Alain Alders (restaurant De Vrienden van Jacob, Santpoort) verzorgden vanuit de Culibus de lunch voor het gezelschap van circa vijftig ondernemers, bestuurders, journalisten en adviseurs uit horeca en toerisme.

Zij verrijden van 2 tot en met 5 juli de 30e editie van de jaarlijkse Tour Culinair.

Ton Lenting: ‘Wij ondersteunen met veel plezier dit sympathieke initiatief van een groep, ambitieuze restaurateurs en chefs. Zij bieden kinderen, die om diverse redenen in de hoek zitten waar de klappen vallen, een leuke en lekkere ervaring. Bewonderswaardig!’.

De aanwezigheid van de Culibus in Tolkamer werd mogelijk gemaakt door ROC Mondriaan in Den Haag en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca).

‘De Culibus’ laat kids een andere wereld proeven’. Grote groepen kinderen leven in een wereld waarin juist ‘voeding’ een sluitpost vormt. Om juist die kids eens te laten proeven hoe lekker gezond eten kan zijn, komen de topchefs van JRE met hun Culibus naar ze toe.

In de Culibus – een state of the art touringcar met een professionele keuken – gaan JRE Chefs samen met deze kinderen aan de slag om de lekkerste en gezondste maaltijden samen te koken. Ze ontdekken hoe je een heerlijke kroket, quiche of een zalige crêpe met mangocoulis kan maken. Kinderen laten proeven van een andere wereld, de Culibus maakt het mogelijk.

De Culibus is inmiddels een begrip in Nederland. Zo reisde de culinaire touringcar tijdens het WK Voetbal 2010 door Zuid-Afrika en is de bus bijna altijd aanwezig bij de opening van een Cruyff Court; een eigentijds, veilig voetbalveldje in woonwijken.

De Tour Culinair is een toerfietsclub van circa vijftig netwerkers uit horeca, toerisme en recreatie. Met als doelstelling elkaar op informele, sportieve en vriendschappelijke wijze te ontmoeten en promotie te maken voor uitgaan en vakantie vieren in Nederland.

Reageer op dit artikel