nieuws

Tour Culinair steunt Right to Play

Restaurant

De Tour Culinair heeft een bedrag van 1.000 euro aangeboden aan het door topsporters ondersteunde Right to Play. Deze organisatie zet zich in om wereldwijd het leven van kinderen in arme gebieden plezieriger te maken door sport en spel.

Tour Culinair steunt Right to Play

Voorzitter Ton Lenting van de Tour Culinair overhandigde de cheque aan Matthijs Huizing, directeur Right to Play Nederland.

Het peloton van de Tour Culinair gebruikte Den Haag, de thuishaven van Right to Play Nederland, op 20 en 21 juni als uitvalsbasis voor de jaarlijkse tweedaagse fietstocht. Het is inmiddels traditie om tijdens iedere editie een bedrag te schenken aan een goed doel, dat gelieerd is aan horeca, toerisme of sport. De uitreiking van de cheque aan Right to Play vond plaats in de Carlton Beachclub in Scheveningen.

Right To Play, onder leiding van oud topschaatser Johan Olav Koss, wordt ondersteund door een team van topsporters uit meer dan veertig landen. Als rolmodel vormen deze sporters een grote inspiratiebron voor kinderen en dragen ze bij aan een internationale naamsbekendheid voor Right To Play.

Het doel van de organisatie is om belangrijke besluitvormers uit de sectoren ontwikkeling, sport, bedrijfsleven, media en overheid te betrekken en verder te verzekeren dat ieder kind profiteert van de positieve kracht van sport en spel.

Het spreekt de Tour Culinair, als fietsende netwerkclub, aan dat in Nederland ook oud wielrenners zich inzetten voor de goede zaak. Zo zijn onder andere Michael Boogerd, Servais Knaven, Gert Jakobs, Teun van Vliet, Max van Heeswijk ambassadeur van Right to Play.

Voorzitter Ton Lenting van de Tour Culinair: ‘Het werk van Right to Play verdient veel waardering en respect. Wij vinden het prettig om als recreatieve fietsers het sympathieke initiatief van topsporters een duwtje in de rug te kunnen geven’.

De Tour Culinair is een toerfietsclub van circa 45 netwerkers (ondernemers, bestuurders, journalisten en adviseurs) uit horeca, toerisme en recreatie. Met als doelstelling elkaar op informele, sportieve en vriendschappelijke wijze te ontmoeten.

Reageer op dit artikel