nieuws

Training Jamie Olivers Fifteen is rommeltje

Restaurant

De opleiding die televisiekok Jamie Oliver kansarme jongeren geeft in zijn restaurant Fifteen in Londen is een ‘rommeltje’, blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat in opdracht van de kok is gedaan.

Training Jamie Olivers Fifteen is rommeltje

Van de 106 jongeren die sinds maart 2002 bij Oliver (32) in Londen in de leer gingen, hebben 54 de opleiding afgemaakt. Van veel afhakers is nooit meer iets vernomen, staat in het eindrapport. Van één is bekend dat hij recent zelfmoord heeft gepleegd.

Aangenomen werd dat iedereen met Jamie als voorbeeld zó mee kon doen en dat de opleiding goed zou gaan. Het opzetten van Fifteen verliep volgens het rapport echter rommelig. Oliver heeft het onderzoek laten uitvoeren, omdat hij precies wil weten wat er niet goed is gegaan en hoe hij het concept kan verbeteren, meldt het Algemeen Dagblad.

De kok heeft nog drie Fifteen-restaurants, in Cornwall, Amsterdam en Melbourne. De bevindingen van het onderzoek zullen ook in die restaurants ter harte worden genomen.

Reageer op dit artikel