nieuws

Transport nieuwe Limonadefabriek 20 oktober

Restaurant

De nieuwe Limonadefabriek wordt donderdag 20 oktober naar zijn bestemming gevaren. Het drijvende restaurant dat bijna twintig meter hoog is, wordt vanuit de bouwplaats bij Groot-Ammers over de Lek naar de jachthaven in Streefkerk vervoerd. Een tocht van 9 kilometer.

Transport nieuwe Limonadefabriek 20 oktober

Sleepboten halen eerst het oude restaurant weg, dat sinds 9 oktober is gesloten. ‘We hadden de laatste week een speciaal Goodbye-menu’, aldus gastvrouw en sommelier Karin van Eeuwijk, samen met partner en chef-kok Erik Hermans eigenaar. ‘Een eind met een dubbel gevoel. We hebben een periode van tien jaar afgesloten, maar kijken heel erg uit naar het nieuwe tijdperk.’

Aansluitend wordt de nieuwe Limonadefabriek – restaurant, bistro, kookstudio en zes hotelkamers – naar de vrijgekomen plek gevaren. Het ‘gebouw’ telt drie verdiepingen en de schoorsteen steekt bijna twintig meter boven de waterspiegel uit. De bouw duurde ruim een jaar.

Voor het transport over de Lek wordt het scheepvaartverkeer aangepast. ‘Het restaurant wordt geduwd en getrokken’, legt Van Eeuwijk uit. ‘Rijkswaterstaat begeleidt het transport, de afstand is 9 kilometer maar het gaat natuurlijk niet snel. Als de weersomstandigheden tegenzitten, wordt de operatie uitgesteld.’

Van Eeuwijk: ‘Het nieuwe restaurant is na aankomst in principe gebruiksklaar. Alleen het interieur moet nog op zijn plaats. Dat komt een dag voor transport en vaart dus mee naar Streefkerk. Reserveren is mogelijk vanaf 2 november.’

Reageer op dit artikel