nieuws

TV-kok maakt nieuwe programmareeks in het buitenland

Restaurant

Leon Mazairac, televisiekok en eigenaar van restaurant Podium in Utrecht, komt vanaf 4 juli op televisie met een nieuwe reeks van het programma ‘Eet Smakelijk’.

TV-kok maakt nieuwe programmareeks in het buitenland

Dit keer zal Mazairac op reis gaan naar het buitenland en wordt het ‘Eet smakelijk op reis.’ De tv-kok reist naar landen als Suriname, Curacao, Turkije, Marokko, Frankrijk, Italië, België en Spanje. Daar gaat hij wederom samen met bekende Nederlanders op pad. Hij gaat op zoek naar de ambachtelijke oorsprong van een gerecht.

In totaal zullen er negen aflevering van ‘Eet smakelijk op reis’ worden uitgezonden. Het programma komt op de publieke televisie bij omroep Llink.

De eerder uitgezonden afleveringen baarden opzien omdat Mazairac niet schroomde om voor het oog van de camera’s en in het bijzijn van bekende Nederlanders aanwezig te zijn bij het jagen en doden op bijvoorbeeld konijnen. Het leverde soms confronterende beelden op van BN-ers die letterlijk ‘over hun nek’ gingen. Mazairac wil met zijn programma’s laten zien waar producten vandaan komen en hoe je er op vakkundige wijze, smaakvolle gerechten mee bereidt.

Reageer op dit artikel