nieuws

Tv-kok Ribbens op eerste kinderaspergedag

Restaurant

Voor het eerst wordt het Kids-aspergeseizoen gehouden. Op deze dag kunnen kinderen door te zien, ruiken en proeven merken dat de asperge een trendy groente is. Tv-kok Léon Ribbens werkt mee aan de speciale kinderdag, die op 27 april in attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum wordt gehouden.

Tv-kok Ribbens op eerste kinderaspergedag

Het Kids-aspergeseizoen staat op 27 april de gehele dag in het teken van de culinaire groente. Zo zijn er hapjes met asperges, is er aspergesoep en worden aspergekroketten uitgedeeld aan kinderen. De aanwezige tv-presentator Bert van Leeuwen zal het meest originele Kids-aspergemenu bekendmaken.

Trendy groente
Initiatiefnemers van de jeugddag zijn aspergekenniscentrum Asparagus Centre en Attractiepark Toverland. Het doel van dit initiatief is om kinderen te laten zien, ruiken en proeven dat de asperge een trendy groente is die op veel verschillende manieren te bereiden en te eten is, zo melden de initiatiefnemers.

De officiële opening van het aspergeseizoen is 12 april. Dit jaar vindt het plaats in Hotel l’Europe in Amsterdam. Deze dag heeft als doel de asperge zoveel mogelijk te promoten bij consumenten, restaurants en andere geïnteresseerden.

Zie ook:
Aspergeseizoen start in Hotel l’Europe

Reageer op dit artikel