nieuws

Tweede editie Food Film Festival in maart 2012

Restaurant

Het Food Film Festival komt met een tweede editie. Dat gebeurt op 16, 17 en 18 maart 2012 in Studio/K, Amsterdam. Tijdens de komende editie is er speciale aandacht voor de verbinding tussen stad en land.

Tweede editie Food Film Festival in maart 2012

In navolging op het succesvolle debuut in maart 2011 presenteert het festival opnieuw een breed culinair programma met nieuwe films, meer kookworkshops en een nieuw kunst- en designprogramma.

In het programma van maart 2012 komen zowel Nederlandse als internationale food films aan bod. Het Food Film Festival stelt ook op haar tweede editie actuele voedselvraagstukken aan de kaak. Het festival is kritisch over problemen in het huidige voedselsysteem, maar is optimistisch over oplossingen in de toekomst, zo laat het weten.

Het volledige festivalprogramma is vanaf half februari bekend. Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement, een jongerennetwerk dat kennis verspreidt en actie voert onder Nederlandse jongeren ter promotie van een ‘good, clean & fair’ voedselsysteem.

Youth Food Movement is opgericht in 2009 volgens de principes van Slow Food en maakt onderdeel uit van de gelijknamige internationale beweging. Het Food Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer de Rabobank, Oxfam Novib en foodmagazine Delicious.

Reageer op dit artikel