nieuws

Tweede lintje voor Librije-koppel

Restaurant

Net als haar man Jonnie is Thérèse Boer vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zoals het een echte gastvrouw betaamt, wilde ze tijdens de drukke lunch in De Librije niet bij haar gasten weglopen voor een reactie. Later laat ze weten ‘compleet verrast en overrompeld’ te zijn.

Tweede lintje voor Librije-koppel

Vinologe Boer is niet de enige in wijnland die vandaag een koninklijke onderscheiding kreeg, ook collega-wijnkenner en -journalist Hubrecht Duijker mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Daarnaast werd vrijdag Irma van der Mee-Noot, mede-eigenaresse van pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op in Lelystad, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij zet zich met gastenacties in het restaurant al jaren in voor goede doelen, en is onder meer initiatiefneemster van de bekende Stoeptegel Tegen Zinloos Geweld met het lieveheersbeestje.

Ridder Boer

Jonnie kreeg de onderscheiding in 2005 voor zijn ambassadeursschap voor de pure eetcultuur in Nederland, en was toen zo trots dat hij zich die dag als ‘Ridder Boer’ voorstelde aan zijn gasten. Ook de vader van Thérèse, Jaques Tausch, mocht het eremetaal al eens in ontvangst nemen.

In De Telegraaf zegt Thérèse compleet verrast te zijn met de onderscheiding, die ze uit handen van de burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer. ‘Ze hadden me verteld dat we een afspraak hadden met het Nationaal Restauratiefonds over een subsidie.’

Meijer prees Boer om haar maatschappelijke meerwaarde als opleider en inspirator, en haar verdiensten voor de Nederlandse culinaire cultuur. ‘Mijn hart sloeg over, want je hoort echt niet iedere dag zulke lovende woorden over jezelf.’

Reageer op dit artikel