nieuws

Tweede Restaurant Week voor sterzaken in juni

Restaurant

De tweede editie van Dining with de Stars, een restaurantweek speciaal voor sterrenzaken, vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 13 juni. Volgens organisator Seat Me doen er 70 restaurants met één of meerdere Michelinsterren aan mee.

Tweede Restaurant Week voor sterzaken in juni

Aan de eerste editie van deze speciale Restaurant Week deden vorig jaar 68 restaurants mee. Nu zijn het er 70 op een totaal van 91 restaurants in Nederland met één of meerdere sterren.

Welke sterrenrestaurants

Welke restaurants zich dit jaar als deelnemer hebben aangemeld is nog niet bekend gemaakt. Dit gaat begin mei gebeuren.

Librije en Oud Sluis

Vorig jaar was De Librije uit Zwolle de grote afwezige, of dit driesterrenrestaurant dit jaar wel tot het deelnemersveld behoort, is nog niet bekend. Floris van Altena van de organisatie laat weten dat er momenteel nog gesprekken worden gevoerd met Oud Sluis en De Librije.

De eerste editie van Dining with the Stars vond in 2009 plaats van 16 tot en met 22 november. Ook toen konden gasten van een vijfgangen diner genieten voor 50 euro en van een viergangen lunch van 40 euro. Restaurants met 2 of 3 sterren mogen een toeslag vragen van 15 euro.

De omzet van de restaurantweek voor sterrenzaken bedroeg in 2009 ruim 1 miljoen euro.

Aantal couverts

Reserveren is mogelijk vanaf donderdag 20 mei vanaf 10.00 uur via de website www.diningwiththestars.nl. ‘Omdat de sterrenrestaurants vaak vrij klein zijn en de couverts hard lopen, worden op donderdag 3 juni vanaf 10.00 uur extra couverts vrijgegeven die vanaf dat moment via de genoemde website te reserveren zijn.’ Altena ontkent dat dit is gedaan om de systemen te ontlasten.

Reageer op dit artikel