nieuws

Tweede zaak voor Marco Poldervaart

Restaurant

Chef-kok Marco Poldervaart, eigenaar van De Gastronoom in Harlingen, heeft een tweede zaak geopend: restaurant annex winkel Frish ’n Dish. Poldervaart wil ook een hotel openen in de havenstad.

Tweede zaak voor Marco Poldervaart

Gasten kunnen in Frish ’n Dish lunchen en dineren, en ze kunnen er terecht voor zorgvuldig door Poldervaart geselecteerde ingrediënten en producten. In het assortiment onder meer brood, koffie, thee, wijn, zuivel, vlees, vis en delicatessen als chocola en olijfolie.

‘Ik wil mensen laten proeven hoe uitzonderlijk heerlijk eerlijk kan zijn. Verse ingrediënten en veel door onszelf gemaakte componenten en producten, verwerkt in gerechten waarvoor ik de inspiratie heb opgedaan tijdens mijn reizen’, aldus Poldervaart. ‘Bijvoorbeeld Toscaanse tomatensoep, bouillabaisse uit Marseille, een huisgemaakte wereldhamburger of een wok van verse pasta, kip en verse groenten.’

Ook heeft Frish ’n Dish twintig wijnen per glas. ‘Ik wil mijn gasten niet beperken. Ik wil ze inspireren. Ze kunnen alle wijnen proeven en natuurlijk ook kopen. Per fles of per doos. Desnoods per pallet, maakt niet uit.’

Naast De Gastronoom en Frish ’n Dish heeft Poldervaart nog ambities voor een derde bedrijf: een hotel. Een locatie in Harlingen heeft hij al op het oog: het karakteristieke pand Het Havenmantsje.

Reageer op dit artikel