nieuws

Tweederde sterzaken doet mee aan eigen restaurantweek

Restaurant

Seat.me heeft de namen van de restaurants onthuld die deelnemen aan de Michelinsterren restaurantweek. Tweederde van alle restaurants doet mee aan de actieweek waarin gasten met een forse korting kunnen dineren of lunchen.

Tweederde sterzaken doet mee aan eigen restaurantweek

Van de 82 Michelinsterrenrestaurants doen er 53 mee aan de actie, een kleine 65 procent. Voor 50 euro dineren kan onder meer bij Parkheuvel in Rotterdam, bij de Bokkedoorns in Overveen, bij Basiliek in Harderwijk, Chalet Royal in Den Bosch en bij Cheval Blanc in Heemstede.

Drie sterren afwezig

De twee restaurants in Nederland met drie sterren, De Librije in Zwolle en Oud Sluis in Sluis doen beide niet mee. Tweesterrenrestaurants die meedoen zijn: Ciel Bleu in Amsterdam, Apicius in Bakkum, Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, De Bokkedoorns en ’t Brouwerskolkje in Overveen, Parkheuvel in Rotterdam, De Zwethheul in Schipluiden en de Leest in Vaassen. Van de dertien zaken met twee sterren doen er acht mee. Zij mogen een toeslag vragen van 15 euro.

De complete lijst met deelnemers staat op www.diningwiththestars, zoals de actieweek officieel heet.

Tijdens ‘Dining with the Stars’ kan van 16 tot en met 22 november in een sterrenrestaurant genoten worden van een vijfgangen diner voor 50 euro of lunch voor 40 euro.

Reactie DiningCity

CEO Jeroen van den Brink van seatme.nl laat weten dat de lijst voorlopig is en dat de organisatie nog in onderhandeling is met de driesterrenzaken Librije en Oud Sluis. Maandag wordt de lijst met deelnemers herzien. Van den Brink verwacht dan zeker tien extra deelnemers te kunnen vermelden, waardoor het aantal deelnemers op minimaal 63 uitkomt.

Reageer op dit artikel