nieuws

Tweelingbroer Thérèse Boer naar Librije-concern

Restaurant

Ronald Tausch, de tweelingbroer van Thérèse Boer, wordt chef-kok bij Librije’s Atelier in Zwolle, de kookschool van zijn zus en zwager, driesterrenkok Jonnie Boer. Tausch vertrekt bij restaurant Linnen, kort na de overname van het Oisterwijkse restaurant door Grevinga Groupe Gastronomique.

Tweelingbroer Thérèse Boer naar Librije-concern

Tausch vertrekt op 1 juli bij restaurant Linnen, zo laat directeur Richard Grevinga van Grevinga Groupe Gastronomique weten. Nog geen maand geleden werd bekend dat Grevinga Groupe Gastronomique restaurant Linnen zou overnemen.

Mede-oprichter Alwin Houwing van Linnen blijft aan als maître. Hij behoudt de dagelijkse en creatieve leiding van het restaurant, meldt Grevinga.

De nieuwe chef-kok bij Linnen wordt Casimir Evens. Evens komt over van het Vlaamse tweesterrenrestaurant ’t Zilte in Mol. Daar was hij souschef onder topkok Viki Geunes. Evens werkte eerder voor onder andere Boreas in Heeze, Avant Garde in Eindhoven en De Lindehof in Nuenen.

Grevinga laat weten dat de wisseling van de wacht in de witte brigade geen gevolgen heeft voor de culinaire aspiraties van Linnen. Grevinga: ‘Daarom heb ik ook gezocht naar een chef met veel ervaring op sterrenniveau en in de regio. Een Michelinster blijft de komende jaren nog altijd het doel. Daarnaast willen we verder doorgroeien in de Lekker Top-100’.

Tausch laat weten dat zijn vertrek deels te maken heeft met de overname van de zaak. Verder stelt hij dat het een mooie periode is geweest en dat het tijd is voor iets nieuws. In Zwolle gaat hij naast het leiden van Librije’s Atelier ook meedraaien in Librije’s Zusje en hoofdrestaurant De Librije.

Reageer op dit artikel