nieuws

Tweesterrenchef neemt afscheid met speciaal menu

Restaurant

Tweesterrenchef Moshik Roth van ’t Brouwerskolkje in Overveen verhuist dit jaar naar Amsterdam. Hij neemt afscheid van zijn huidige restaurant in Overveen met een speciaal menu met hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar.

Tweesterrenchef neemt afscheid met speciaal menu

Dit speciale menu wordt geserveerd van 21 maart tot 14 april. Een dag later, op 15 april, sluit ’t Brouwerskolkje definitief haar deuren. Wanneer Moshik in Amsterdam aan de slag gaat, is nog niet exact bekend. ‘Tweede kwartaal 2012’ meldt de chef in een persbericht.

Michelin

‘Met pijn in het hart verlaat ik Overveen. Hier heb ik tien belangrijke jaren van mijn leven doorgemaakt en ben met ’t Brouwerskolkje uitgegroeid tot restaurant met twee Michelinsterren. Voordat ik naar Amsterdam vertrek wil ik Overveen iets speciaals meegeven.’

zegt Moshik Roth over 10 jaar ‘t Brouwerskolkje

In Amsterdam gaat Moshik Roth samen met Salem Samhoud verder onder de naam &samhoud places. Reserveren voor het nieuwe restaurant dat 55 couverts telt, is mogelijk vanaf september. Voor deze datum zijn er ook mogelijkheden, maar beperkter.

Zoektocht personeel

De ondernemers Salem Samhoud en Moshik Roth zijn inmiddels een zoektocht gestart naar nieuw personeel. Volgens de initiatiefnemers is een goede persoonlijkheid voor hen belangrijker dan het kennen van de traditionele horecaregels. ‘Komende weken worden diverse servicegala’s gehouden waar sollicitanten worden uitgenodigd om te laten zien hoe ze de beste service in Amsterdam denken te kunnen verwezenlijken,’ aldus Samhoud.

Reageer op dit artikel