nieuws

Twintig landen aan start bij Bocuse d’Or Europe

Restaurant

Twintig landen nemen in maart volgend jaar deel aan de kookwedstrijd Bocuse d’Or Europe. Daaronder ook Nederland. Voor ons land nemen Martin Ruisaard en zijn commis Rosita Nietvelt van restaurant De Fuik in Aalst deel aan de belangrijke kookwedstrijd.

Twintig landen aan start bij Bocuse d’Or Europe

De strijd om de Bocuse d’Or Europe vindt plaats tijdens het Brusseclicious 2012 en het Brusselse Jaar van de Gastronomie op 20 en 21 maart. Twintig landen hebben van de organisatie te horen gekregen dat ze mogen deelnemen aan de wedstrijd.

De jury van de Bocuse d’Or Europe staat onder leiding van de Belgische topchef Peter Goossens. Hij wordt bijgestaan door de Braziliaanse kok en ere-voorzitter Alex Atala. André van Doorn van restaurant Kasteel Heemstede in Houten is namens ons land jurylid.

Onder de twintig deelnemende landen bevindt zich één nieuwkomer: Bulgarije. De overige deelnemende landen zijn Duitsland, Estland, Italië, België, Finland, Luxemburg, Tsjechië, Frankrijk, Noorwegen, Rusland, Denemarken, Hongarije, Zweden, Spanje, IJsland, Polen, Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland. De twaalf beste landen plaatsen zich voor de wereldfinale in Lyon.

In Misset Horeca 29 van 2 december staat Martin Ruisaard centraal in de rubriek Misset Kooktalent en laat hij twee signatuurgerechten zien.

Reageer op dit artikel