nieuws

Uitbreiding De Nederlanden vertraagd

Restaurant

Tegenstrijdigheden in de lokale politiek zorgen ervoor dat toprestaurant De Nederlanden in Vreeland voorlopig niet kan uitbreiden. Eigenaresse Carole Hulsebos heeft grote plannen met het restaurant annex hotel. Al wordt het dit jaar waarschijnlijk nog niets.

Uitbreiding De Nederlanden vertraagd

Dinsdagavond 27 februari kwamen de uitbreidingsplannen van De Nederlanden (M*L65GM15) weer ter sprake in de gemeenteraad van Loenen. ‘Het is niet helemaal positief verlopen. De raad zit nog niet op één lijn Het probleem is dat de bewoners bang zijn voor overlast’, aldus eigenaresse Carole Hulsebos.

School
De Nederlanden wil een wellnesscentrum, wil het aantal hotelkamers uitbreiden van negen naar 22 suites en wil een zaal bijbouwen. Omwonenden zijn sceptisch, omdat ze vrezen dat de uitbreiding voor verkeersoverlast kan zorgen. Ook zou het voor onveilige situaties kunnen leiden vanwege een dichtbij gesitueerde school.

Ondergrondse parkeergarage
Vastgoedmagnaat en eigenaar van de stenen van De Nederlanden, Cor van Zadelhoff, heeft onlangs de gemeenteraad voorgesteld om een ondergrondse parkeergarage te bouwen. Om zo de mogelijk toekomstige parkeerproblematiek voor te zijn. Verder kan de garage worden gebruikt door bezoekers van Vreeland, zodat het centrum van het dorp autovrij kan worden.

Geweldig bedrijf
Hulsebos is al drie jaar bezig met uitbreidingsplannen van De Nederlanden. ‘En ik verwacht dat het nog wel een jaar gaat duren. Maar we gaan gewoon door. Dit bedrijf bestaat al een paar honderd jaar en het is gevestigd in een geweldig mooi monumentaal pand. Daarnaast krijgen we een nieuwe chef-kok, waar ik veel van verwacht’.

Zie ook:
Berends van Merlet naar De Nederlanden

Reageer op dit artikel