nieuws

Uitreiking Wina Born Prijs op 9 september

Restaurant

De Wina Born Prijs wordt dit jaar uitgereikt tijdens het Festival voor de Echte Smaak in Rotterdam op 9 september. De onderscheiding wordt voor de elfde keer toegekend aan een persoon die zich bijzonder heeft ingespannen voor de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie.

Uitreiking Wina Born Prijs op 9 september

In aanmerking voor de Wina Born Prijs komt degene die in de geest van Wina Born de gastronomie toegankelijker heeft gemaakt voor een breed publiek en er toe heeft bijgedragen dat eten en drinken in Nederland naar een hoger niveau is getild.

De Wina Born Prijs is in 1995 ingesteld ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de in 2001 overleden culinair journalist Wina Born. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder andere Onno Kleyn (1997), Hubrecht Duijker (1999) en Will Jansen (2008).

Reageer op dit artikel