nieuws

UK telt 122 sterrestaurants

Restaurant

Michelin heeft nog nooit zoveel sterren uitgereikt in Groot-Brittannië als dit jaar. Groot-Brittannië telt 122 sterzaken. Dat is bekend geworden tijdens de lancering van de nieuwe, gevreesde rode gids voor het UK.

UK telt 122 sterrestaurants

De nieuwe gids bevat geen nieuwe driesterrenrestaurants. Wel gingen twee restaurants van één naar twee sterren. Dat zijn restaurant Petrus in Londen (onderdeel van Gorden Ramsay keten) en Vineyard in Newbury. Groot-Brittannië en Ierland tellen totaal dertien eetgelegenheden met twee sterren.

Dertien restaurant kregen hun eerste Michelinster. Twaalf verloren hun ster. Opvallend is dat bij de nieuwe sterren twee restaurant zitten van de Kanaaleilanden. Dat zijn restaurant Christophe in Guerensey en Atlantic in Jersey. Londen kreeg er vijf nieuwe sterzaken bij.

Tip:
Actuele Michelinstand van zaken in NL

Reageer op dit artikel