nieuws

UMOJA-baas wint ondernemersprijs

Restaurant

Frank van der Zande van UMOJA restaurant is uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam 2008. De jury roemt Van der Zande vooral om zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen.

UMOJA-baas wint ondernemersprijs

UMOJA is een restaurant met een unieke duurzame bedrijfsvoering. Het eten en drinken is niet alleen van hoge kwaliteit in een moderne trendy omgeving. Van der Zande biedt zijn gasten topkwaliteit van verse en duurzame producten. Het restaurant wil zo bijdragen leveren aan een schonere en betere toekomst.

UMOJA is het eerste klimaatneutrale restaurant in Nederland. Alle CO2-uitstoot veroorzaakt door het gas- en stroomverbruik, wordt volledig gecompenseerd. Het restaurant kreeg mede hierdoor de laatste tijd veel aandacht in de media.

Naast de Amsterdamse titel is ook de meest markante ondernemer in Groningen gekozen. Dit is Robert Adams van Via Romanica. De jury roemt het vakmanschap waarmee Adams een groot aantal zaken in Groningen runt, waaronder Cervantes, Hemingsway’s Cuba, Boccaccio, El Txoko en Kaap Hoorn.

De Markant-verkiezing bekroont horecaondernemers met markante en innovatieve ideeën over het ondernemerschap. Uit alle regiowinnaars wordt een landelijke winnaar gekozen.

Reageer op dit artikel