nieuws

Utrechts restaurant in as na grote brand

Restaurant

Twee panden aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht zijn zaterdag door een grote brand in de as gelegd, waaronder een restaurant. Vijf andere omliggende panden raakten beschadigd.

Utrechts restaurant in as na grote brand

De twee verwoeste panden zijn restaurant Flow en de naastgelegen kringloopwinkel, waar het vuur begon. De brand veroorzaakte veel rookoverlast in het Utrechtse Museumkwartier. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De mensen uit de getroffen panden konden zich op tijd uit de voeten maken.

De brandweer bracht honderd man op de been en er werden zeven brandweerwagens ingezet. Tot lang na het uitbreken van de brand was geen vuur zichtbaar. Nadat de brandweer een aantal ruiten van de bovenverdieping van het de kringloopwinkel had ingeslagen, sloegen de vlammen naar buiten. In de winkel lagen grote hoeveelheden goederen opgeslagen, waaronder veel textiel.

Dertig bewoners van de zwaarst getroffen panden konden niet terug naar hun woning en hebben bij familie of vrienden onderdak gevonden. Ongeveer tachtig personen van een aantal minder beschadigde panden aan de Oude Gracht en Lange Smeestraat zijn opgevangen in het nabijgelegen popcentrum Tivoli, dat hierdoor het voor zaterdagavond gepland optreden van de band Wicked Jazz Sounds afgelasten.

De brandweer was de brand, die rond vijf uur ontstond, om kwart over tien meester. Het nablussen duurde nog tot na middernacht, aldus de brandweer. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Reageer op dit artikel