nieuws

Utrechtse grachthoreca niet blij met herstelwerk

Restaurant

Horecaondernemers in de Utrechtse werfkelders hebben flink last van de tijdelijk ontbrekende werftrappen. Ook zijn ze boos over de gebrekkige communicatie hierover.

Utrechtse grachthoreca niet blij met herstelwerk

29 trappen werden maandag 5 mei weggehaald, omdat ze vervangen moeten worden. Nog 31 anderen worden opgeknapt, meldt het Algemeen Dagblad. De gemeente denkt voor de hele operatie een jaar nodig te hebben, de 29 weggehaalde trappen zijn over een week of vier vervangen.

Gasten kunnen nu soms lastig bij de aan de werf gelegen horecazaken komen en nemen dan soms toch maar plaats bij de concurrent. Volgens één ondernemer is zijn omzet met 45 procent gedaald, schrijft Horeca Entree.

Bovendien hekelen de ondernemers aan de gracht het gebrek aan communicatie doordat ze geen bericht hebben gehad over het weghalen, wanneer de nieuwe trappen er precies zullen zijn en dat er geen borden zijn opgehangen.

De gemeente besloot tot de werkzaamheden naar aanleiding van het trapongeluk, bijna twee jaar geleden. Tijdens een botenparade stortte één van de trappen in onder het gewicht van een mensenmassa. Daarbij viel een dode.

Reageer op dit artikel