nieuws

Utrechtse restaurants denken nog niet groen

Restaurant

De overgrote meerderheid (83%) van de Utrechtse restaurants gebruikt geen groene stroom. En meer dan de helft (55%) van hen heeft nog gloeilampen hangen. Dat zijn een paar van de details die komen uit een onderzoek van FairClimateFund.

Utrechtse restaurants denken nog niet groen

Deze in Utrecht gevestigde organisatie voert momenteel actie onder alle restaurants in Utrecht en omgeving om hen klimaatneutraal te laten ondernemen.

MVO

De organisatie onderzocht wat de restaurants in de regio momenteel aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) doen. ‘De uitkomsten lopen sterk uiteen’, zo schrijft het Fund in een persbericht.

Vlees en vis

Van de in totaal 30 restaurants die werden ondervraagd, serveerden 6 duurzaam gevangen vis. Biologisch vlees wordt door 12 restaurants geserveerd. Van de restaurants geeft 65% zelf aan maatschappelijk verantwoord te ondernemen. ‘Uit het onderzoek blijkt dat restaurants nog niet met een structureel MVO-beleid bezig zijn. De ene helft doet bijna niets en de andere helft onderneemt uiteenlopende zaken op MVO-gebied’, zegt Mattheus Bleijenberg van FairClimateFund. ‘Overstappen op groene stroom is bijvoorbeeld relatief eenvoudig, maar de meeste restaurants gaven aan daar nog niet over nagedacht te hebben.’

CO2-uitstoot

Geen enkel restaurant wist te noemen wat de CO2-uitstoot of -footprint van het bedrijf was. Wel gaf 31% aan daarin geïnteresseerd te zijn. Bijna de helft van de ondervraagden (45%) gaf zelfs aan in de toekomst helemaal klimaatneutraal te willen worden.

Reageer op dit artikel