nieuws

Vaartjes onder indruk van entertainment aan tafel in VS

Restaurant

Geert-Jan Vaartjes, chef-kok van De Heeren van Harinxma in Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, zegt onder de indruk te zijn van de Amerikaanse topgastronomie. Vooral entertainment aan tafel viel hem op tijdens zijn trip naar Chicago.

Vaartjes onder indruk van entertainment aan tafel in VS

Vaartjes liep een week stage bij toprestaurant Alinea in Chicago. Het restaurant wordt gerund door de veelbesproken chef Grand Achatz. Achatz heeft twee Michelinsterren en is herstellende van tongkanker.

‘De keuken van Alinea werkt met een zeer klassieke basis en met superingrediënten. Geen gerotzooi met poeders, maar gewoon eerlijke producten’, aldus Vaartjes.

Zelf nuttigde Vaartjes het speciale 23-gangen menu. ‘Want mij is opgevallen in Chicago is dat er veel entertainment aan tafel is. Veel meer dan in ons land. Dit heeft mijn ogen wel geopend’.

Voor MissetHoreca.nl maakte Vaartjes een verslag van zijn trip naar Chicago. Daarin laat hij onder meer weten dat er een oorverdovende stilte heerst in de keuken van Alinea. Verder is hij onder de indruk van het niveau van de 23 gerechten die binnen drie uur worden uitgeserveerd.

Tip

Lees hier het verslag van Geert-Jan Vaartjes in Chicago.

Reageer op dit artikel