nieuws

Van Beurten van Fifteen naar Colour Kitchen

Restaurant

Ben van Beurten vertrekt bij restaurant Fifteen in Amsterdam. De general manager en een van de grote aanjagers van het concept gaat aan de slag bij The Colour Kitchen, een nieuw soortgelijk concept als Fifteen. Van Beurten wordt chef culinaire zaken bij The Colour Kitchen.

Van Beurten van Fifteen naar Colour Kitchen

Van Beurten was de eerste chef-kok bij Fifteen en werd later general manager. Door het vertrek van Van Beurten neemt medeoprichter Sarriel Taus de rol van algemeen directeur op zich. Het managementteam bestaat verder uit chef-kok Hans van Triest en marketing manager Nina de Graaf.

Medeoprichter Coen Alewijnse is benoemd tot directeur van Stichting Kookdroom en in die rol verantwoordelijk voor alle zaken met betrekking tot het opleidingsproject.

Jongerenconcept

Van Beurten laat weten dat het niet meevalt Fifteen te verlaten. ‘Wat we in een paar jaar hebben neergezet is ongelooflijk. Het jongerenconcept en het restaurant heb ik voor altijd in mijn hart gesloten. In mijn nieuwe bedrijf staat die betrokkenheid net zo centraal’.

The Colour Kitchen is een concept waarbij allochtone jongeren een kans krijgen om carrière te maken in de horecabusiness. Het verschil met Fifteen is dat Fifteen zich richt op kansarme jongeren in het algemeen.

Enkele weken geleden liet The Colour Kitchen weten over enkele jaren een groot aantal vestigingen te hebben. Achter het project zit onder meer Loek Beeren, die ook betrokken was bij het opzetten van restaurant Fifteen.

Zie ook

Reageer op dit artikel