nieuws

Van Craenenbroeck neemt geëmotioneerd afscheid

Restaurant

Paul van Craenenbroeck, oud-hoofdinspecteur van Michelin, moest enkele malen een brok in de keel wegslikken toen hij zaterdag, tijdens een bijzondere lunchproeverij in De Librije, afscheid nam van de topchefs en -sommeliers van Nederland.

Van Craenenbroeck neemt geëmotioneerd afscheid

Een groot aantal sterrenchefs was naar Zwolle gekomen voor een speciale lunchproeverij ter gelegenheid van het feit dat De Librije voortaan ook op zaterdag geopend is voor de lunch. Een proeverij van tientallen wijnen uit Zuid-Australië was voor de topchefs en sommeliers extra aanleiding om aan te schuiven.

Van Craenenbroeck was ook aanwezig en hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn boek ‘De magie achter de Michelinster’, dat uiterlijk veel weg heeft van de rode gids zelf, persoonlijk aan de Nederlandse tophoreca te overhandigen.

Tijdens zijn afscheidsspeech kreeg Van Craenenbroeck het enkele malen bijna te kwaad. Uiteindelijk kregen alle gasten een exemplaar, voorzien van een persoonlijk woordje van de beroemde oud-Michelinman.

Reageer op dit artikel