nieuws

Van Groeningen opent Kaatje-winkel

Restaurant

Fons van Groeningen, oud-eigenaar van restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, heeft de winkel van het met één Michelinster bekroonde restaurant geopend. In de winkel, Delikaatje genaamd, zijn ondermeer Kaatje olijven, Kaatje Champagne en binnenkort Kaatje bier verkrijgbaar.

Van Groeningen opent Kaatje-winkel

Het bier van Kaatje moet gebrouwen worden met water uit een bierwaterput uit 1614. ‘Achter de winkel is een bierwaterbron waarmee we pilsener en een dubbel maken naar een oud recept van Kaatje. Het recept hebben we na veel proeven hier en daar aangepast’, zo laten de eigenaren Harald Hovenkamp en Peter Postma weten.

De horecaondernemers mikken met hun nieuwe winkel op restaurantgasten, toeristen en locale bewoners. In de winkel zijn onder andere kalfjus, kreeftenjus, visfond, perzikkenlikeur, appelsap en de bekende Kaatje Olijven verkrijgbaar. Bij de opening van de winkel overhandigde Van Groeningen het dertig jaar oude recept van de olijven aan Postma en Hovenkamp.

Reageer op dit artikel