nieuws

Van Loo: ‘We zijn stabiel en kunnen doorgroeien

Restaurant

Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam heeft vanochtend met zijn team een glas Champagne gedronken en gaat nu weer over tot de orde van de dag. ‘Ik zit er goed bij en ben trots en blij op het behoud van de twee Michelinsterren. We zijn stabiel en kunnen doorgroeien.

Van Loo: ‘We zijn stabiel en kunnen doorgroeien

Van Loo wijst daarbij op zijn nieuwe tweede man in de keuken, Jeroen Granneman. ‘Jeroen is overgekomen van Chapeau!, het restaurant waar vandaag een tweede ster is gevallen. Voor mij is het een goed teken om deze jongen in het team te hebben. We kunnen nu doorgroeien’.

Voor Van Loo is het uitblijven van een nieuwe driesterrenzaak enigszins opvallend, maar zoals Van Loo zegt ‘je kunt geen ijzer met handen breken’. Van Loo: ‘Die taferelen zoals bij Hertog Jan in België waar die jongen vijf jaar geleden nog pannenkoeken stond te bakken en nu drie sterren pakt, zijn niet reëel in ons land. We moeten realistisch zijn. Michelin beslist’.

Van Loo laat weten ook niet echt te hebben gerekend op een derde ster voor Parkheuvel. Met de komst van Granneman hoopt hij het niveau op te trekken en volgend jaar weer in de race te zijn voor de ultieme vakbekroning.

Reageer op dit artikel