nieuws

Van Sprang: ‘Klaar met texturas

Restaurant

De kersverse kampioen van de innovatieprijs van het Nationaal Kampioenschap 2008, Stephan van Sprang van restaurant aan de Poel in Amstelveen, is helemaal klaar met moleculair koken en texturas. Dat liet hij dinsdag weten als gastkok in de kookshow van groothandel Kweker op de wereld ‘Markt’ tijdens de Horecava.

Van Sprang: ‘Klaar met  texturas

Vorig jaar verwierf Van Sprang nog bekendheid toen hij op de Horecava moleculaire mixen maakten in het onderdeel Lab. Nu laat hij weten af te stappen van deze kookrichting. ‘Voor mij geen texturas en schuim meer.’

Het sfeervolle plein stroomde vol terwijl Van Sprang vertelde over zijn restaurant. ‘Ik was nog maar drie weken open en toen stond ik al op nummer één in Special Bite.’

De chef is verguld met deze media-aandacht en met zijn ondernemerschap. ‘Dit is mijn droom. Zes à zeven dagen in de week werken. Dat wil je, dat doe je.’ Dat de chef gedreven is, bleek wel uit het feit dat hij dag na zijn winst op het Nationaal Kampioenschap al weer voor het Horecava-publiek stond te koken.

Hij maakte een combinatie van vlees en vis: Ierse Hereford-entrecôte gecombineerd met Schotse langoustinestaartjes. Apart was de afronding met gezouten citroen.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel