nieuws

Van Wolde begrijpt helemaal niets van uitblijven derde ster

Restaurant

Hans van Wolde begrijpt absoluut niet waarom Nederland er geen derde driesterrenrestaurant bij heeft gekregen van Michelin. ‘We blijven met ons land achterin de rij staan.’ Voor zijn tweesterrenzaak Beluga in Maastricht was dit het moment. ‘Tien stappen er bovenop gaat echt niet meer.

Van Wolde begrijpt helemaal niets van uitblijven derde ster

Tot vanochtend negen uur was Hans van Wolde ervan overtuigd dat er een nieuw driesterrenrestaurant bij zou komen in Nederland. ‘Zeker naar aanleiding van de woorden die hoofdinspecteur Werner Loens sprak tegen Misset Horeca. Het culinaire niveau is er naar. Dat we er nog niet klaar voor zijn, is wat mij betreft geen argument meer. Michelin moet echt met een goed verhaal komen.’

‘Heel veel restaurants in Nederland waren er klaar voor, ook Beluga. Intern hebben we alles op orde en we weten wat eten en smaak is. Tien stappen er bovenop, dat gaat echt niet meer. Ik ben 44 jaar en weet wat er in dit wereldje wordt verwacht.’

Dat een derde Michelinster door de lastige start van de Beluga Beach Club wellicht extra nodig was, doet Van Wolde van de hand als ‘onzin’. ‘Dat zijn twee verschillende dingen, bovendien is alles geregeld en komt er volgend jaar gewoon weer een beachclub. Met Beluga gaat het heel erg goed en is de basis zeer stabiel.’

Helpen de geboorte van zijn zoon Sid en het eerste deel van zijn boekenserie Moodz, dat volgende week verschijnt, om het uitblijven van de derde ster te relativeren? ‘Er zijn altijd redenen om teleurstellingen te relativeren, maar het zijn allemaal zaken die los staan van elkaar. We moeten dit als team verwerken en dat valt op dit moment niet mee.’

Reageer op dit artikel