nieuws

Van Wolde: nu alleen die ster nog

Restaurant

Hans van Wolde bezit sinds gister het beste restaurant van Nederland, volgens Lekker. Een week nadat hij door GaultMillau al werd uitgeroepen tot Chef van het Jaar komt dit er alweer overheen. ‘Dit voelt heel Lekker.’ Of hij de hattrick GaultMillau, Lekker, Michelin dit jaar volmaakt betwijfelt hij zelf.

Van Wolde: nu alleen die ster nog

Al bij de bekendmaking van de nummer twee, Oud Sluis, klinkt gejuich van de tafel waar Van Wolde zit tijdens de gala-lunch van Lekker. Presentatrice Astrid Joosten heeft moeite de aandacht weer naar Sergio Herman op het podium te krijgen.

Herman heeft al lang door waar het iedereen om gaat, en roept na een kort dankwoord zelf zijn vriend Van Wolde naast hem. De kersvers nummer één straalt, maar zegt meteen dat hij het niet alleen gedaan heeft.

cadeau

‘Ja, Fantastisch! Ik had dit echt niet verwacht. Totaal niet. We doen ’t werk met veel liefde en dat zie je. Ik, Danielle (de Boer, gastvrouw) en Servé (Vromen, chef) hebben keihard gewerkt, en dan is dit het mooiste cadeau.’

‘Ik heb een roerige tijd gehad. Het heeft me mijn huwelijk gekost, maar ik ben heel blij dat we dit na tien jaar mogen bereiken. We maken samen af waar we samen aan begonnen zijn. Alles valt nu op zijn plek.’

Gerd Leers

Speciaal voor de gelegenheid is Maastrichts burgemeester Gerd Leers naar Amsterdam afgereisd om Van Wolde de Lekker-trofee voor beste restaurant uit te reiken. Leers zegt enorm trots te zijn in zijn stad twee restaurants in de top-10 te hebben. ‘Naast de beste stad van Nederland hebben we nu ook het beste restaurant van Nederland!’

Als Van Wolde een beetje is bijgekomen heeft hij tijd voor een reactie, maar kan geen zin afmaken zonder door iemand gefeliciteerd te worden.

‘Vorige week GaultMilau en nu dit, als Michelin ook nog met die derde ster komt is dat het mooiste cadeau voor mijn 40-verjaardag denkbaar. Maar eerlijk gezegd denk ik dat die derde ster dit jaar nog niet komt. Al zou het wel een mooie hattrick zijn, hè! Hoe dan ook ga ik na de 25e eerst even een mooi feestje bouwen en dan toch wat rust pakken.’

Leermeester

En dan, geëmotioneerd tegen voormalig leermeester Toine Hermsen die hem komt feliciteren: ‘dit is de tweede keer. Eerst bij u, en nu zelf. Prachtig!’ Hij doelt op de een restaurant waar Van Wolde kookt op nummer één staat in Lekker, red.)

Hermsen is trots dat weer een pupil van hem de hoogste trede weet te bereiken. ‘Het is een mooi compliment.’

Ook hij verwacht niet dat Van Wolde dit jaar ook nog eens de derde ster krijgt, en vindt dat maar goed ook. ‘Als je alles in één jaar krijgt, kun je er maar even van genieten. En wat brengt dat het jaar erna? Dat kan dan alleen maar tegen vallen.’

Reactie van de nieuwe nummer één Hans van Wolde

Meer nieuwsberichten over Lekker:

Ranglijsten uit Lekker 2008

Reageer op dit artikel