nieuws

Van Wolde pareert kritiek Van Craenenbroeck

Restaurant

Ik heb helemaal geen roekeloos privéleven’, pareert Hans van Wolde de kritiek die Paul van Craenenbroeck uitte over zijn roerig leven buiten de keuken. Volgens de voormalig hoofdinspecteur van Michelin is dat een van de belangrijkste redenen voor het uitblijven van de derde ster voor Beluga in Maastricht.

Van Wolde pareert kritiek Van Craenenbroeck

Van Craenenbroeck was 22 jaar in dienst van Michelin, waarvan achttien jaar als hoofdinspecteur Benelux. Deze maand is zijn boek ‘De Magie van de Michelinster’ verschenen en daarin haalt hij nogal uit naar zijn voormalige werkgever.

In een interview op L1 naar aanleiding van dat boek vertelde hij dat onder andere Hans van Wolde dicht bij een derde ster zit. Eerder al liet hij weten dat de tweesterrenkok nog geen derde ster heeft vanwege een roerig leven buiten de keuken en een gebrek aan stabiliteit in zijn privéleven.

Van Wolde pareert die kritiek. ‘Het is leuk dat hij nu roept dat ik al een aantal jaren tegen een derde ster aan zit, maar het gaat erom wat ze in Parijs denken. Ik concentreer me voor 300 procent op mijn zaak.’

Dat hij daarbuiten een druk privéleven leidt, is volgens de sterrenkok heel wat anders dan een ‘roerig leven buiten de keuken’. ‘Ik heb een druk leven en vind het heel leuk om andere dingen te doen naast het leiden van mijn restaurant, maar ik leid absoluut geen roekeloos privéleven.’

Reageer op dit artikel