nieuws

Vangstverbod blauwvintonijn in aantocht

Restaurant

Als het aan Brussel ligt, komt er een vangstverbod op de blauwvintonijn. Met een vangstverbod moet uitsterven van de in de Japanse keuken populaire vissoort worden voorkomen.

Vangstverbod blauwvintonijn in aantocht

Volgens een uitgelekt intern document van de Europese Commissie werkt de Europese Commissie aan regelgeving om de vangst op blauwvintonijn te verbieden, zo meldt De Telegraaf. In maart volgend jaar wordt een nieuwe lijst gemaakt met bedreigde vissoorten die niet gevangen mogen worden.

‘Het EU-standpunt wordt deze herfst vastgesteld. De Europese Commissie houdt rekening met de moeilijke situatie van de soort, maar ook met de inspanningen van de laatste jaren om de vangst te beperken’, aldus woordvoerster van eurocommissaris Borg van Visserij.

De blauwvintonijn is vooral populair in de Japanse keuken en wordt veel gebruikt in sushi en sashimi.

Reageer op dit artikel