nieuws

Vangverbod alle blauwvintonijn

Restaurant

De Europese Commissie heeft besloten dat er niet meer gevist mag worden op blauwvintonijn. De vangstlimiet van 2007, 16.779 ton, is immers bereikt. Dit liet eurocommissaris Joe Borg van Visserij woensdag weten.

Vangverbod alle blauwvintonijn

In februari maakte de Commissie al bekend dat er de komende jaren steeds minder gevist mag worden op de blauwvintonijn, omdat de vis in de Middellandse Zee bedreigd wordt met uitsterven.

In Japan wordt veel geld betaald voor de tonijn, maar ook in Europa is er steeds meer vraag naar de lekkernij, die bijvoorbeeld in sushi wordt gebruikt.

Van de Middellandse-Zeelanden die de tonijn vangen, hadden Frankrijk en Italië hun visbedrijven reeds verboden nog meer van deze vis te vangen. De twee landen namen het afgelopen jaar samen met Spanje het gros van de toegestane visvangst voor hun rekening.

Reageer op dit artikel