nieuws

Veelbelovend Chef komt van strandtent

Restaurant

Het is gedurft, geeft Jan van Lissum toe, maar de titel Belofte van het Jaar gaat naar strandtenthouder Marco Westmaas. ‘Westmaas heeft bij uitstek een tent waar collega’s in het weekend naartoe gaan.

Veelbelovend Chef komt van strandtent

Met een zeer uitgebreide en gewaagde wijnkaart en een internationale keuken heeft Westmaas met Elzenduin Beach in Ter Heide goud in handen, meent GaultMillau. Zelfs terwijl hij maar zeven maanden per jaar open is.

Westmaas gaat regelmatig naar het buitenland om nieuwe gerechtideeën en kooktechnieken op te doen. Ook houdt hij de marge op zijn wijnen laag, maar verdient zichzelf terug doordat mensen eerder een tweede of zelfs derde fles bestellen.

‘Super toch’, vraagt Westmaas zich in een reactie af. ‘Het is bijzonder dat zo’n restaurant zoiets kan bereiken. Het vooroordeel van strandtenten zal overigens altijd wel blijven. Maar ik ben erg blij met deze erkenning. Het is een geweldige award’, aldus Westmaas die 15 maart zijn strandrestaurant weer opent voor het publiek. Tot die tijd is hij actief in zijn hotel aan de overkant van de weg.

Nieuwsberichten over GaultMillau:

Ranglijsten uit GaultMillau:

Reageer op dit artikel