Veelbelovende Belgische chef overleden

Veelbelovende Belgische chef overleden

Chef-kok Nicolas van Caesbroeck (30) van Invincible is overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Het Bib-Gourmand-restaurant in Antwerpen werd onlangs door GaultMillau België uitgeroepen tot beste brasserie.

De veelbelovende chef Van Caesbroeck was eind vorige week van restaurant Invincible op weg naar huis toen zijn auto door onbekende oorzaak in een kanaal belandde. De chef overleefde dit ongeval niet.

Van Caesbroeck werkte sinds 2010 als chef-kok bij Invincible. 'Dit is een zeer groot verlies. Nicolas van Caesbroeck was een chef die een zeer grote toekomst te wachten stond', reageert directeur Philippe Limbourg van restaurantgids GaultMillau België op het bericht van het ongeval. 'We hadden hoge verwachtingen voor hem,' zo schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad.

'Van Caesbroeck deed wat je van een goede chef mag verwachten', legt Limbourg uit. 'Hij kookte met veel smaak en hij was genereus met zijn ingrediënten. Hij maakte toegankelijke gerechten, geen moeilijke keuken.’

Nicolas van Caesbroeck, een voormalig squashkampioen, was gehuwd en vader van een zoontje. Op de website van Invincible is een condeolance-register geopend.