nieuws

Verburg bezoekt biologische cafetaria

Restaurant

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bezoekt op donderdag 4 februari cafetaria ‘Natuurlijk Smullen’ in Amsterdam.

Verburg bezoekt biologische cafetaria

De cafetaria is de eerste biologische snackbar in Nederland die uitsluitend biologische producten verkoopt, inclusief een aantal vegetarische snacks. Verburg bezoekt dit bedrijf in het kader van de tour Duurzaam Voedsel. Deze voert van Amsterdam naar Den Haag. Samen met pers en andere relaties wil Verburg met eigen ogen zien wat er sinds het uitbrengen van de nota Duurzaam Voedsel in juni 2009 in de praktijk gebeurd is.

Bij de Amsterdamse cafetaria zal de minister van LNV over haar plannen ten aanzien van vleesvervangers vertellen. Ze presenteert verschillende voorbeeldprojecten van het zogeheten ‘tussensegment’ (tussen gangbaar en biologisch in).

In de cafetaria vindt verder een smaaktest plaats met ondermeer de gehaktbal van vleesbedrijf VION, die voor 20 procent uit plantaardige vezels bestaat, maar voor 100 procent naar vlees smaakt. De vezels zijn gefabriceerd door Meatless bv, die in het verleden voor onderzoek geld van LNV heeft gekregen.

Naast het bezoek aan de cafetaria zal het gezelschap tijdens de toer een Jumbo-supermarkt in Leidschendam bezoeken. Voor LNV is het een speciaal bedrijf omdat het bij de tellingen van het aantal duurzame producten als beste uit de bus komt.

In Den Haag zal de Minister bij een gezin op bezoek gaan waar topkok Pierre Wind kookt met kliekjes. Als afsluiting is er een speciale netwerkborrel verzorgd door Katja Gruijters, die daar de proeverij ‘ Mooi van nature’ presenteert in de vorm van een expositie.

Reageer op dit artikel