nieuws

Verdwenen El Bulli-gast duikt weer op

Restaurant

Pascal Henry, de Zwitserse brommerkoerier die vorige maand spoorloos verdween tijdens een diner in toprestaurant El Bulli, is weer terecht. Althans, hij is gesignaleerd, want zelf heeft hij zich nog steeds niet gemeld.

Verdwenen El Bulli-gast duikt weer op

De man uit Genève was bezig aan een unieke wereldtoer: hij wilde in één ruk alle 68 driesterrenrestaurants ter wereld bezoeken, en elke opvolgende avond bij een andere eten.

Tijdens zijn bezoek op 12 juni aan nummer veertig op de lijst, El Bulli in Spanje, ging de man even wat uit zijn auto halen, om niet meer terug te keren. Ook de resterende 28 topzaken, waar hij wel reserveringen had staan, heeft hij niet meer aangedaan.

Nadat restaurantpersoneel de verdwijning bij de politie had gemeld, is Interpol op zoek gegaan naar Henry. De laatste weken werd er in zijn woonplaats Genève enkele malen geld opgenomen van zijn rekeningen, en bij bestudering van de videobeelden bleek het om hem zelf te gaan.

Wel lijkt hij zelf vermist te willen blijven, want hij heeft zich sinds 12 juni nog altijd niet gemeld bij familie, vrienden of zijn werk, meldt het Algemeen Dagblad.

Henry, van beroep brommerkoerier, had lang gespaard voor zijn culinaire wereldreis. De reseringen in al die topzaken kreeg hij rond op voorspraak van Paul Bocuse, wiens restaurant hij als eerste in de reeks aandeed.

Reageer op dit artikel