nieuws

Verkoop duurzame koffie stijgt sterk

Restaurant

Nederland behoort tot de landen waar duurzaam geproduceerde koffie het meest is ingeburgerd. Wereldwijd werd er 81,3 miljoen kilo UTZ-gecertificeerde koffie verkocht in het eerste halfjaar van 2011.

Verkoop duurzame koffie stijgt sterk

Dat is bijna veertig procent meer dan in dezelfde periode van 2010.

Stijging

In Nederland is het marktaandeel van gecertificeerde koffie ongeveer veertig procent, stelt UTZ Certified, de organisatie achter de keurmerken op de verpakkingen van koffie, thee en chocola. De hoeveelheid UTZ-cacao steeg met 76 procent naar 20,3 miljoen kilo en die van thee met 46 procent naar 1,8 miljoen kilo.

Grondstof

Volgens UTZ kopen steeds meer bedrijven gecertificeerde grondstoffen. Mars en Pickwick worden genoemd als nieuwelingen, maar ook supermarktketen Lidl. Brazilië is de belangrijkste leverancier van UTZ-koffie en Ivoorkust van het cacao-equivalent.

Reageer op dit artikel