nieuws

Vers fruit flink populairder

Restaurant

Nederlanders gaven het eerste halfjaar meer geld uit aan vers fruit. Vooral frambozen, bessen en exoten zoals mango’s waren in trek, meldde maandag het Productschap Tuinbouw, dat vermoedt dat de inkopen passen bij de ‘gezondheidstrend’.

Vers fruit flink populairder

Hoewel het fruit wat duurder was dan het jaar ervoor, haalden de Nederlanders vier procent meer in huis. Een gemiddeld huishouden kocht de eerste zes maanden van dit jaar gemiddeld 49 kilo vers fruit. In de eerste helft van 2005 was dat nog 47 kilo.

Ook werd meer geld uitgegeven aan groente, maar daarvan werd niet meer verkocht. Naar trostomaten, gemengde groentepakketten, broccoli en bonen was de meeste vraag. Opvallend is volgens het Productschap Tuinbouw dat klanten de gewone rode tomaat en vleestomaat steeds vaker laten liggen en kiezen voor trostomaat, kerstomaat of een andere variant.

Reageer op dit artikel