nieuws

Verzet tegen rookverbod in België

Restaurant

Het rookverbod in België houdt de gemoederen in de restaurantsector flink bezig. Een groep van militante restaurants in Antwerpen heeft als protest de asbak weer op tafel gezet. Sinds 1 januari 2007 heeft België een nieuw rookbeleid.

Verzet tegen rookverbod in België

Het verzet van de tien bekende Antwerpse eetgelegenheden zorgt voor veel ophef in België. De restaurants melden dat gasten minder lang blijft zitten en bij ‘de buurman’ wat gaat drinken en roken.

Omzetdaling

De houding van de Antwerpse restaurants staat haaks op die van enkele grote restaurantketens. Die riepen eind vorige week op om een totaal rookverbod in te voeren. Nu het zo dat er gerookt mag worden in zaken waar minder dan éénderde van de omzet komt uit voedsel.

De ketens spreken van discriminatie, omdat er in hun zaken niet mag worden gerookt. Dit heeft volgens de ketens, waaronder McDonald’s en Quick, als gevolg dat de omzet sinds 1 januari met zeven procent is gedaald. Een woordvoerder van de Belgische regering heeft gezegd de nieuwe wet tijd te gunnen, voordat er aanpassingen komen.

Zie ook:

Ketens eisen volledig rookverbod

Reageer op dit artikel