nieuws

Vierde Michelinster voor Librije

Restaurant

Jonnie en Thérèse Boer hebben er weer een Michelinster bij. Hun topzaak in Zwolle behoudt zijn drie sterren en het nieuwe restaurant Librije’s Zusje een stukje verderop gelegen, heeft zes maanden na de opening direct een ster te pakken.

Vierde Michelinster voor Librije

‘Dit is fantastisch’, laat Thérèse Boer in een eerste reactie weten. ‘Dit hadden we absoluut niet verwacht. We zijn vandaag precies zes maanden open en krijgen nu al een ster. Dit is heel geweldig’.

Het geweldige nieuws volgt enkele dagen op een ingrijpend incident. Vorige week werd De Librije ’s nachts getroffen door een keukenbrand. Door heldhaftig optreden van eigenaar Jonnie Boer kon een ramp ternauwernood worden voorkomen.

‘Dat raakt je emotioneel’, erkent Thérèse Boer. ‘Een paar minuten later en het was misschien wel helemaal misgegaan met De Librije. Of deze ster dan een extra lading krijgt? Ach, we blijven nuchter. Het mooiste vind ik deze ster voor onze medewerkers. Wij coachen, sturen en managen, maar het personeel moet het uitvoeren. Het is een groot compliment aan hen’.

Met de Michelinster voor Librije’s Zusje komt het totaalaantal sterren van de Boertjes uit op vier. En dus is er Champagne. ‘Vanavond gaan we Champagne drinken. We beseffen heel goed dat met de ster Librije’s Zusje meer kritische gasten krijgt. We zullen de puntje op de i moeten zetten. Maar dit is een fantastische stimulans.’

Beluister hier de eerste reactie van Thérèse Boer.

Reageer op dit artikel