nieuws

Vijf deelnemers aan Nederlandse Bocuse d’Or

Restaurant

De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or in Vianen op 11 oktober kent vijf deelnemers. De winnaar mag als vertegenwoordiger van ons land naar de Europese finale in Brussel op 20 en 21 maart 2012.

Vijf deelnemers aan Nederlandse Bocuse d’Or

Stephan Nijst van de Knip in Voorschoten, Martin Ruisaard van Het Veerhuys in Almere, Robert-Jan Bubberman van restaurant Kasteel Heemstede in Houten, Ruben Dekker van Le Garage in Amsterdam en Wesley Tolman van restaurant Sonoy in Emmeloord zijn de vijf toppers die gaan strijden om de Nederlandse titel om de Bocuse d’Or.

Nijst, Ruisaard en Tolman zijn geen onbekenden in het wedstrijdcircuit. De kok van De Knip deed meerdere malen mee aan de Zilveren Champignon en won in 2005 deze wedstrijd en in 2008 de persinnovatieprijs. Ruisaard won onder meer het Nationaal Kampioenschap 2006 en de Haringmaster 2007. Tolman won in 2010 de eerste prijs bij de Oosterscheldekreeftwedstrijd en deed meerdere malen mee aan de Haringmaster.

De vijf kandidaten worden 11 oktober in het Miele Experience Centre in Vianen beoordeeld door een vakjury. Daarin zitten de sterrenkoks Ron Blaauw, Eric van Loo, Onno Kokmeijer en André van Doorn. Willem Kool van De Telegraaf is voorzitter.

De deelnemers moeten aan de slag met varkensvlees en tongschar.

Reageer op dit artikel