nieuws

Vinden.nl staakt campagne ‘Joop Braaklekker

Restaurant

Zoekmachine Vinden.nl heeft besloten de reclamecampagne, waarin Joop Braakhekke werd opgevoerd als Joop Braaklekker, te staken. Braakhekke dreigde met een rechtszaak en eiste directe stopzetting van het gebruik van zijn naam.

Vinden.nl staakt campagne ‘Joop Braaklekker

Braakhekke liet MissetHoreca.nl gisteren weten het onbeschaafd te vinden dat zijn naam ongevraagd wordt gebruikt. ‘Het is ongepast. Ik weet hier niets van. Ik heb zojuist met Willibrord Frequin gebeld en die is witheet. Mijn advocaat regelt het allemaal verder’.

Woensdag 18 maart laat Vinden.nl bij monde van directeur Jan-Willem Tusveld weten de reclamecampagne te staken. Vinden.nl stelt per gepersifleerde BN’er een bedrag van duizend euro beschikbaar voor een goed doel.

‘Eigenlijk begrijpen we de commotie rondom deze reclamecampagne niet. In de media worden bekende Nederlanders continu gepersifleerd in programma’s Koefnoen, de TV Kantine en Evers Staat Op. We hebben gewoon een grappige reclamecampagne willen maken. We hadden nooit gedacht dat de BN’ers hier zoveel aanstoot aan zouden nemen’, aldus Tusveld

Reageer op dit artikel